حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

تعداد کل نوشته ها : 30 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 70 تعداد دیدگاهها : 2×
مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها در دانشگاه تهران آغاز شد
04 دی 1398 - 11:04
شناسه : 89
بازدید 473
12
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس امروز دانشگاه‌های برجسته جهان تقریباً خودکفا هستند و دانشگاه‌های ما این پتانسیل و قدرت را دارند که روی پای خود بایستند و در این جهت بهترین کار این است که دانشگاه به بخش خصوصی متصل شود چرا که بخش خصوصی بهتر از دولت می‌تواند در امور اقتصادی مؤثر واقع شود
ارسال توسط : نویسنده : رضا عسکری منبع : فارس
پ
پ

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور، در این مراسم که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: «بسیار خشنودم که امسال هم خداوند توفیق داد تا در بهار علم و دانش در خدمت استادان، دانشجویان و نخبگان دانشگاه باشم. بی‌تردید امروز دانشگاه‌های کشور مسئولیت سنگینی را برعهده دارند و در مقابل دولت هم در برابر دانشگاه مسئول است و ما همیشه در دولت در تلاشیم تا مشکلات دانشگاه‌ها را بتوانیم حل کنیم».
وی افزود: «دانشگاه برای ما دارای اهمیت بسیاری است و به صورت عام حوزه و دانشگاه را باید در کنار هم بدانیم. مجموعه دانشگاه و حوزه اداره آینده جامعه را بر عهده دارند. کسانی که در دانشگاه درس می‌خوانند هر چند در حین تحصیل مسئولیت اجرایی ندارند و بیشتر می‌خواهند بیاموزند، اما از لحظه ورود به دانشگاه احساس می‌کنند که از مسئولان و مدیران آینده کشور هستند».
رئیس جمهور، با تصریح اینکه در ارائه خدمات به دانشگاه از سوی دولت نقص‌هایی هم وجود دارد، بیان کرد: «ما همیشه در دولت تلاش می‌کنیم تا این مشکلات را رفع کنیم. به وزرای علوم، بهداشت و رؤسای دانشگاه‌ها همیشه تأکید کرده و می‌کنم که به ورزش جوانان، سلامت، تغذیه و رفاه آنها به همان اندازه‌ای که برای سیاست جوان‌ها و یادگیری آنها وقت گذاشته می‌شود، اهمیت باید داد. جامعه به دانشجوی عالم، سالم، بانشاط، فعال، دلسوز و شیفته کشور نیاز دارد و همه اینها باید در کنار هم قرار بگیرند تا ما بتوانیم به وظیفه اصلی خود عمل کنیم».
دکتر روحانی، اهمیت ارتقا کیفیت دانشگاه‌های کشور را به‌عنوان یکی از مسائل مهم برشمرد و گفت: «اعتقاد من بر این است که فضای کمی و کیفی در دانشگاه‌ها باید در کنار هم مورد توجه قرار بگیرند و خوشبختانه در این جهت اقدامات خوبی هم انجام شده است. در ۴۱ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌رغم همه مشکلات، دانشگاه‌های کشور در رشته‌های مختلف به رسالت و وظایف خود به خوبی عمل کرده‌اند، به نحوی که امروز سطح دانشگاه‌های کشور نسبت به منطقه و حتی جوامع پیشرفته خیلی عقب نیست و گام‌های خوبی از لحاظ علم و دانش داشته‌ایم».

رئیس هیأت دولت، با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید مهارت محور باشند، افزود: «محور اصلی در دانشگاه نباید علم باشد، البته علم در بسیاری از امور پایه مهارت و پیشرفت و توسعه است اما نباید صرفاً به علم اکتفا شود، علم باید در کنار نیازمندی‌های جامعه قرار بگیرد. اینکه برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه، شغل به اندازه کافی نیست، ممکن است دلایل مختلفی بیان شود اما بی‌تردید فارغ‌التحصیل دانشگاه مهارت‌محور بهتر و زودتر از فارغ‌التحصیل دانشگاهی که حافظه‌محور بوده می‌تواند شغل مناسب پیدا کند».
وی در ادامه سخنان خود با عنوان اینکه علم در گذشته بعد از چندین سال دو برابر می‌شد، خاطر نشان کرد: «امروز باید بگوییم که علوم مختلف پس از چند روز دو برابر می‌شود و چه بسا در آینده فرصت آن باز هم کمتر شود. پیشرفت دانشگاه باید با سرعت علم منطبق شود. امروز در دانشگاه‌ها کتب سال‌های گذشته تدریس می‌شود و علم استادان هم به چند سال پیش تعلق دارد، ضمن اینکه دانشجو هم برای چند سال آینده وارد بازار کار و مسئولیت می‌شود، لذا باید بررسی شود که چگونه می‌توان به دانشجو مهارتی آموخت که در چند سال بعد نه تنها از علم عقب نباشد، بلکه بتواند پیش‌رو و پیشتاز هم شود».
دکتر روحانی، با تأکید اینکه امروز شرایط در حوزه علم و دانش نسبت به گذشته کاملاً تغییر کرده است، افزود: «باید دانشجویان خود را برای فردایی که از امروز کاملاً متفاوت است، آماده کنند. امروز ماشین و تکنولوژی جای انسان را گرفته است و همه چیز در حال تحول است و هوش مصنوعی و ابررایانه‌ها پیش‌بینی‌هایی در کمترین زمان ممکن انجام می‌دهند که چه بسا صدها دانشمند با ساعت‌ها کار شبانه‌روزی نتوانند، کار یک ساعت آن کامپیوتر را انجام دهند».
رئیس هیأت دولت، با تصریح اینکه امروز تحولات علمی بسیار سرعت گرفته و بار مسئولیت دولت هم در این زمینه بسیار سنگین است، گفت: «امروز باید توجه داشته باشیم که چگونه می‌توان دانشجو را برای دنیای فردا آماده کنیم. امروز راه دانش و علم متفاوت‌تر از گذشته است و باید کاری کنیم که دانشجو نه تنها برای دنیای فردا آماده‌تر شود، بلکه وسایلی فراهم شود که همیشه در حال آموزش باشد».
رئیس جمهور، خاطر نشان کرد: «با خودکفایی دانشگاه در زمینه مالی و بودجه موافقم و معتقدم درآمد دانشگاه می‌تواند از طریق عرضه تحقیقات و پژوهش‌ها مفید باشد و باید تحقیقاتی در دانشگاه صورت بگیرد که با ارزش بسیار بالا در دنیا و جامعه متقاضی داشته باشد. اتصال دانشگاه به مراکز تولیدی و صنعتی یک ضرورت است و در این جهت اقدامات خوبی انجام شده است و باید چنین اقداماتی شتاب بگیرد».
وی افزود: «امروز دانشگاه‌های برجسته جهان تقریباً خودکفا هستند و دانشگاه‌های ما این پتانسیل و قدرت را دارند که روی پای خود بایستند و در این جهت بهترین کار این است که دانشگاه به بخش خصوصی متصل شود چرا که بخش خصوصی بهتر از دولت می‌تواند در امور اقتصادی مؤثر واقع شود».
دکتر روحانی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال جاری گفت: «در پایان امسال انتخابات بسیار مهم مجلس شورای اسلامی را در پیش رو داریم و دانشگاه‌ها همیشه در همه انتخابات کشور نقش بسیار ارزشمندی داشته‌اند و همواره فضای دانشگاه‌ها، فضای جامعه را نیز انتخاباتی و گرم کرده است. سرنوشت آینده کشور را انتخابات تعیین و تأیید می‌ِکند و با همه نقص‌ها و اشکالاتی که گفته می‌شود، باز هم بهترین راه برای شکستن افراط‌گرایی، اصلاح جامعه، شایسته‌سالاری و حاکم شدن افکار به حق مردم، صندوق رأی است و هیچ راه دیگری نداریم و این را به‌عنوان کسی می‌گویم که عمر خود را در تجربه سیاسی و علمی گذرانده است».

رئیس هیأت دولت، افزود: «همه باید خود را آماده کنیم که هر کسی که بهتر و شایسته‌تر برای آینده کشور است و آماده فداکاری بوده و از دانش و فکر لازم برخوردار است را انتخاب کنیم و از طرف دیگر هر کسی که خودش را شایسته می‌داند، نامزد شود. در این موضوع هیچ اهمیتی ندارد که انتخاب بشود یا نشود و یا بگویند صالح است و یا صالح نیست».

وی تصریح کرد: یکی از مسائل مهم سال جاری موضوع انتخابات است و اگر انتخابات باشکوه، پررونق و با حضور اکثریت مردم را در سراسر کشور شاهد باشیم، این حضور قدرت سیاسی کشورمان را در دنیا بالا برده و دشمنان می‌هراسند و متوجه می‌شوند که فشار و تحریم‌های آنان اثرگذار نبوده و مردم همچنان به آینده کشور خود امیدوار هستند. امید، اولین و مؤثرترین عامل در پیشرفت و توسعه جامعه است و بی‌تردید اگر همه از روحیه امید برخوردار شوند، در آن صورت به نتیجه مطلوب هم خواهیم رسید».

رئیس جمهور، در ادامه سخنان خود با طرح این سوال که پیشرفت و آینده کشور در سایه تعامل یا تقابل با دنیا است، گفت: «ممکن است پاسخ به این سوال آسان باشد اما این مسأله‌ای راهبردی است که ۴۱ سال است به جواب روشن و قاطع در این زمینه نرسیده‌ایم. یک عده بر تعامل سازنده و عده‌ای نیز بر تقابل مستمر با جهان تأکید دارند. یک عده معتقدند که مشکلات موجود جز با قدرت‌نمایی و شکستن دشمن میسر نیست و یک عده نیز معتقدند می‌توان بسیاری از مشکلات را با گفتگو حل و فصل کرد. لذا مسأله اصلی این است که استراتژی ما باید تعامل سازنده و یا تقابل مستمر باشد و حل و فصل این موضوع با تنش و جر و بحث به نتیجه مطلوب نمی‌رسد و راه آن این است که همه همدیگر را برای رسیدن به استراتژی مناسب قانع کنیم».

دکتر روحانی، گفت: «دانشگاه‌ها وظیفه دارند اینگونه موضوعات را به جامعه توضیح دهند و رسانه ملی هم وظیفه ویژه‌ای در این خصوص دارد، چنانچه به طور مساوی در اختیار همه جناح‌ها و گروه‌ها قرار داشته باشد و بزرگترین وظیفه رسانه ملی طبق قانون اساسی آزادی است و باید فضای آزاد را در جامعه ایجاد کند. اگر رسانه ملی و همه رسانه‌ها به این وظیفه عمل کنند، کار بزرگی کرده‌اند».

رئیس هیأت دولت، با بیان اینکه ریشه همه دعواهای سیاسی در کشور چیست، خاطر نشان کرد: «ممکن است یک عده موضوعی را خوب و عده‌ای آن را بد معرفی کنند و یا عده‌ای برجام را موفق و عده‌ای ناموفق توصیف کنند، اما دعوا سر برجام نیست، بلکه در مورد موضوع بزرگ‌تری است. عده‌ای عنوان می‌کنند که مذاکره با خارجی‌ها وقت تلف کردن است و باید با آنها تقابل کنیم و در این صورت است که روزی در مقابل ما کوتاه خواهند آمد و در مقابل یک عده هم معتقدند که با جنگ و تقابل به جایی نمی‌رسید، البته بدیهی است که وقتی تجاوز و یا حمله‌ای صورت می‌گیرد، دیگر نمی‌توان از تعامل سازنده سخن گفت و پاسخ آن نیز روشن است، اما سوال این است که در شرایط موجود چه راهی باید انتخاب شود».

وی تصریح کرد: «یک عده به ما می‌گویند، شما در گفت‌وگو با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وقت تلف کردید، آژانس در اختیار آمریکا و ابرقدرت‌هاست و گفت‌وگو با آن هیچ فایده‌ای ندارد و بیهوده است و یک عده نیز می‌گویند، می‌شود سال‌ها مذاکره کرد و به نتیجه رسید، همچنان که با همین آژانس بین‌المللی اتمی، توانستیم PMD را حل و آژانس اعلام کرد که این پرونده تمام شده است و این موضوع برای بعضی‌ها بسیار سنگین است و مانند بمبی است که بر سر عده‌ای کوبیده می‌شود».

رئیس جمهور، افزود: «وقتی با ۶ قدرت بزرگ جهانی بحث و مذاکره می‌کردیم عده‌ای نظر داشتند این مذاکرات خاصیت و فایده‌ای ندارد و باید ایستادگی کنیم و یک عده هم بر مذاکره تأکید کردند و دولت مذاکره کرد و با سختی توانستیم به توافقی برسیم و این توافق برای عده‌ای به مثابه کوهی بود که بر سرشان ریخت. اینکه با ۶ قدرت بزرگ جهانی مذاکره کنیم و آنها حاضر شوند ۶ قطعنامه فصل هفتی را فسخ کرده و پس بگیرند کار آسانی نیست».

دکتر روحانی، در ادامه اظهار کرد: «در ابتدای دولت یازدهم زمانی که تورم را کاهش دادیم بعضی از اقتصاددانان ایراد گرفتند که این کار اشتباه است و باید از رکود شروع می‌کردید، اما وقتی که تورم یک رقمی شد و همزمان رشد اقتصادی نیز در سال ۹۵ به رقم ۱۲.۵ درصد رسید، دنیا را به شگفتی وا داشتیم».

رئیس هیأت دولت، افزود: «این مدیریت همان مدیریتی است که بالاترین رشد اقتصادی را در سطح جهانی به وجود آورد و تورم برای ۳ سال مستمر تک رقمی شد و در بخش‌های مختلف از جمله بنزین، گازوئیل و گندم خودکفا شدیم».

رئیس جمهور، در ادامه سخنان خود با اشاره به موفقیت‌های به‌دست آمده برای کشور در پرونده‌های حقوقی دادگاه لاهه، گفت: «پیروزی در دادگاه لاهه کار آسانی نیست اما با تلاش حقوقدانان کشور، ما به پیروزی‌های ارزشمندی دست یافتیم و دادگاه به نفع ما و به ضرر آمریکا رأی داد. موفق شدن در دادگاه لاهه سخت و پیچیده است اما این کار انجام شد و ملت بزرگ ما قادر است در بخش‌های مختلف با استفاده از نیروهای کارآمد به نتیجه و موفقیت برسد».

وی با بیان اینکه ایستادن روی پای خود در اقتصاد حرف درستی است، افزود: «آیا می‌توان بدون رابطه و تعامل با دیگران به رشد و توسعه رسید، بدون تعامل و رابطه با دنیا شاید بتوان زندگی را گذراند اما دستیابی به رشد و توسعه چطور، رشد و توسعه بدون رابطه و تعامل با دنیا نمی‌شود و اگر صادرات نباشد و بانک‌‌ها قفل باشند و نتوانیم ارتباط برقرار کنیم، نمی‌توان به رشد و توسعه دست یافت».

دکتر روحانی، با قدردانی از کشورهای دوست و همسایه و برخی از دیگر کشورها که بی‌اعتنا به تحریم‌های ناعادلانه آمریکا با ایران همکاری و تعامل دارند، افزود: «ما امروز مبادلات تجاری و صادرات با دیگر کشورها را داریم و در همین شرایط سخت و جنگ اقتصادی در حال ورود به یک اتحادیه آسیایی هستیم».

رئیس هیأت دولت، با عنوان اینکه از دانشگاه‌ها درخواست دارم در همه مسائل روز اعم از علمی و اقتصادی، با ارائه نظرات کارشناسانه خود دولت را یاری دهند، گفت: «مواردی هستند که دانشگاه‌ها باید به‌عنوان مسائل مهم و استراتژیک وارد شوند و اگر با راهکارهای ارائه شده برای موضوعاتی که بیش از ۴۰ سال است راجع به آنها بحث می‌کنیم به نتیجه نرسیدیم، باید همه پرسی شود».

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.